Pele verlengt samenwerking met Regio Rijnmond Cup

31 juli 2013

In het afgelopen seizoen reed Piet Korteweg naar meer dan 50 clubs in de regio Rijnmond om daar de Speler van de Week te eren met een paar voetbalschoenen van het merk Pele. De voetbalschoenenprofessor stuurde zijn witte mini-Hummer naar alle uithoeken van de Rijnmond-regio. Geen afstand was hem te gek, geen complex te ver weg. Opa Piet werd overal met open armen en koffie ontvangen. Als de inwoner van Ooltgensplaat immers het complex komt, gebeurt er iets.

Niet alleen omdat hij een Speler van de Week rode, gele, witte, blauwe of zwarte schoenen van het merk van de Braziliaanse spits kwam brengen. Korteweg is namelijk ook een gekend verhalenverteller. Het kwam in het afgelopen seizoen daarom ook menigmaal voor dat de voetbalschoenprofessor het licht in de kantine uitdeed en tevreden huiswaarts keerde. Sinds hij zich verbond aan de Cup van de organisatie van voorzitter Ruud Kooijmans en 010 Sport, steeg de verkoop van Pele schoenen aantoonbaar.

“Ik kan voetballers tenminste nog uitleggen waarom ze hamstringklachten hebben en waarom er in deze schoenen een hakverhoging zit. Verkopen is meer dan alleen aanwijzen in welk vak, welke maat schoenen staan. Het gaat om kennis, kunde en ervaring. Spelers merken na het uitreiken van een paar schoenen dat ik weer waar ik over praat. Daarom werd er tegenwoordig steeds vaker gebeld of gemaild over schoenen. Ik verkoop geen onzin en eenmaal op de wondersloffen van Pele willen de voetballers vaak niet anders meer. De jeugd kent de naam niet, maar uiteindelijk gaat het toch om de kwaliteit. Net als bij de Regio Rijnmond Cup. Als het goed is, blijft het bestaan. Bijtekenen voor een seizoen was geen enkele discussie. Ik heb geweldig samengewerkt met de mannen achter het toernooi. Daar moet je zuinig op zijn. Rob van der Meer, Egbert Hadders, Bert Koorevaar, Donny Scharloo en al die anderen zijn mensen waar je zuinig op moet zijn,” aldus Korteweg.

« Terug naar homepage